4 különböző mosogató csaptelep

Nagyon furcsa jelenségnek nevezhető a négyféle csaptelep. Alapvetően az összes toalett ugyanúgy, legalábbis nagyon hasonlóan működik. Megnyomjuk a gombot, a WC tartalma pedig eltűnik. Viszont a csaptelepek esetében nem ez a helyzet, sőt minden csaptelep egy kicsit más. Elképzelhető, hogy az Ön otthonában elhelyezett csaptelepek sem feltétlenül működnek azonos elven.

A 4 különböző mosogató csaptelepről itt informálódhat! A négy csaptelep közül a kompressziós csaptelepek számítanak a legrégebbinek. Minden kompressziós csaptelep külön forgatható fogantyúval rendelkezik a meleg és a hideg víz számára egyaránt. Ezeknek a fogantyúknak a használata olyan, akár egy csavar forgatása, alapvetően az is. Ezek a fogantyúk két szár részhez kapcsolódnak, mindegyik fogantyúhoz egy-egy. Ezzel ellenben a gömbcsaphoz csak egy fogantyú tartozik a hideg és meleg vízhez. Ezek a konyhai mosogatókban különösen általánosak. A víz hőmérséklete, áramlási sebessége és nyomása mind attól függ, hogy hol helyezi el a gömbcsap fogantyút. Egy gömbcsap fogantyúja irányítja a forgó gömböt, ennek általános megnevezése karos gömb szerelvény.

Az előbb említett két csapteleppel szemben a patron csaptelepek egy, de akár két fogantyúval is rendelkezhetnek. A vízáram szabályozásához nem kell elforgatni a csaptelep fogantyúit, csak a patron csaptelepét kell a vízáram elindításához. A lemez csaptelepek jóval újabb tervezésűek, mint a gömbcsapok vagy a kompressziós csapok. Ezeket úgy tervezték, hogy ne támaszkodjanak az alátétekre. A lemezcsaptest sokkal szélesebb, mint más típusú csaptelepek, és legtöbbször hengeres alakúak. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!